Zsaluzia

Hívjon most!

+36 70 631 1449

Zsaluzia szerelés, zsaluzia típusai

Zsaluzia

Modern árnyékoló, mozgatható lamelákkal. A zsaluzia esztétikus megjelenésével és kompakt megoldásával igényes, időálló kültéri „reluxa”. Napjaink egyik legnépszerűbb kültéri árnyékolási megoldása. Ideális választás, ha szeretnénk megfelelően szabályozni, mennyi fény jöjjön be az otthonunkba.

Külső tokos zsaluzia

A külső tokos zsaluziák legnagyobb előnye, hogy bármikor és szinte bármilyen nyílászáró mellé felszerelhetők, hiszen speciális kialakításuknak köszönhetően az ablakok és az ajtók méretéhez, valamint megjelenéséhez igazíthatók, ezáltal akár a meglévő tokokhoz vagy homlokzathoz is illeszthetjük ők. Felszerelésükhöz nem szükséges a falszerkezet jelentősebb megbontása, és bár a rögzítés jellemzően erős csavarokkal történik, ezek felhelyezése nem tesz kárt a homlokzatban vagy a nyílászáró tokszerkezetében, a rögzítés helye minden esetben
eltakarható. Ebből kifolyólag nincs szükség semmilyen helyreállítási munkálatra a telepítést követően, noha ennek az ára, hogy a teljes szerkezet látható lesz kívülről, ami az esztétika tekintetében nem a legelőnyösebb megoldás, noha modern megjelenésű házakon sokan
tekintenek rá egyfajta extra dizájnelemként, mely meglepően látványos kontrasztba állítható a homlokzattal.

Vakolható tokos zsaluzia

A teljesítmény tekintetében a vakolható tokos zsaluzia ugyanazokkal a pozitívumokkal rendelkezik, mint a külső tokos megoldások, azonban megjelenésével és néhány egyéb tulajdonságával sokkal többre is. A legfontosabb különbség a vakolható- és a külső tokos zsaluzia között, hogy előbbi a nevéhez hűen egy teljesen beépített megoldás, vagyis nincs a homlokzatból kiemelkedő tokszerkezet, az árnyékoló lefutói és egyéb alkatrészei teljes egészében beépülnek a falszerkezetbe, így gyakorlatilag csak a lamellák és a keskeny lefutó maradnak láthatók. Ez az alternatíva nemcsak az esztétika tekintetében képes feldobni otthonunkat, hanem többek között a hang- és hőszigetelő képességek terén is sokkal előnyösebbek.

A kellemesebb megjelenésnek természetesen szintén megvan a maga ára, ezáltal korábban kialakított homlokzat esetén le kell mondanunk róla, mert a vakolható tokos megoldást kizárólag építkezéskor, esetleg utólagos hőszigeteléskor lehet beépíteni, ellenkező esetben olyan sok bontással és helyreállítással jár együtt, hogy a külső tokos megoldáshoz képest túl magasak lennének a költségeink. Ezt leszámítva azonban a vakolható zsaluzia is szabadon színezhető, maximálisan a homlokzathoz vagy a nyílászáróhoz igazítható, képes növelni a komfort mellett otthonunk biztonságát – mind a vagyonvédelem, mind a magánéletünk tekintetében –, hovatovább könnyedén motorizálható és automatizálható is.

C lamellás zsaluzia

A C lamellás zsaluzia összességében a legklasszikusabb megoldás, mely a speciális C formára kiképzett lamelláknak köszönhetően az egyik legjobb szabályozhatóságot és beállításokat is kínálja. Kiváló minőségű árnyékolással és szabályozhatósággal büszkélkedhet, ellenben a hang- és hőszigetelés tekintetében ma már léteznek sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkező, ellenben drágább megoldások is.

S lamellás zsaluzia

Az S lamellás zsaluziák a korábbi C típusú modellek továbbfejlesztett változatai, melyek az alakos peremezés segítségével nemcsak merevebbek lettek, hanem speciális kialakításuk révén minden téren jobb tulajdonságokkal is rendelkeznek. Lényegesen jobb fényszabályozást biztosítanak, és a sötétítésben egyaránt előnyösebb tulajdonságúak, ami leginkább jobb záródásuknak köszönhető. Az S lamellák mindemellett a hang- és a hőszigetelés terén is fontos szerepet játszanak, köszönhetően az erős UV-védelemmel ellátott gumicsíkoknak, melyek a profilozás során az alsó élbe kerülve fokozzák a záródást, és minimalizálják a zajhatást.

Z lamellás zsaluzia

A Z lamellás zsaluziák az S típusok finomhangolt változatai, melyek nemcsak még merevebbek, hanem még jobb záródást is kínálnak, ezáltal a kérdéses termékkategória legjobbjainak tekinthetők. Ez a konstrukció a legjobban szabályozható rendszer mindközül, a lamellák könnyű állításának és speciális alakjának köszönhetően pedig a belső helyiségek árnyékolásának páratlan finomhangolását teszi lehetővé. Az élre került gumicsíkok jóvoltából ráadásul nemcsak a záródás lesz sokkal pontosabb – szinte 100 százalékos fényzárást kapunk tőle, mint a redőnytől –, mindemellett még a külső zajok megszűrése sem okoz neki gondot, sőt otthonunk hőszigetelése egyaránt megtámogatható vele.

Ajánlatkérés
Telefonszám: +36 70 631 1449